JONGERENPROJECT CULTURIOUS

Gezamelijk project Theater De Hofnar en Scholengemeenschap Were Di.

Vanuit de Theater De Hofnar in Valkenswaard is er behoefte om meer jongeren te betrekken bij het theater. Niet zozeer om meer kaarten aan hen te verkopen maar om ze op jonge leeftijd al kennis te laten maken met dans, theater, concerten maar ook met alles wat te maken heeft met theatermaken. Van regie tot techniek en van impresariaat tot marketing. Op deze manier wil de Hofnar voorkomen dat jongeren niet pas op hun 35e maar veel eerder weten wat theatermaken in de breedste zin van het woord is.

Vanuit  Scholengemeenschap Were Di is er ook behoefte om met een effectievere manier met het beschikbare cultuurbudget om te gaan. Door middel van interactie met De Hofnar ‘stuurt’ Were Di niet slechts leerlingen naar  De Hofnar. De huidige CKV lessen kunnen op een andere manier, samen met de Hofnar ingevuld worden.

Daarnaast is, na lezen van het cultuurbeleid duidelijk dat cultuur ge-embed moet worden in lessen waar mogelijk. Culturious is opgericht om als een focusgroep samen met De Hofnar kijken en reageren op theater. Daarnaast zal de raad ook moeten adviseren over communicatiemiddelen en tone-of-voice hierin. En zal zij ook SG Were Di adviseren met betrekking tot invulling van de CKV lessen.


Subscribe to RSS Feed – Posts

© Copyright 2020 by ANMK.